kilogram ve gram ile ilgili çözümü problem 3. sinif Matematik Dersi

3. sınıf Matematik dersi örnek problem çözümlü kilogram ve gram ile ilgili problemleri çözelim anlatım

Problem:

Bir manava her kasada 4 kilogram dut bulunan 26 kasa dut getirildi. Manav dutlardan 65 kilogramını sattı. Manavda kaç kilogram dut kalmıştır?


Problemi Anlayalım:

Dörder kilogramlık kasalarda 26 kasa dut getirilmiş. Dutların 65 kilogramı satılmış. Manavda kalan dut miktarını bulmamız isteniyor.


Plan Yapalım:

Çarpma işlemi yaparak manava getirilen toplam dut miktarını bulalım. Bu miktardan, satılan dut miktarını çıkarıp kalan dut miktarını bulalım.


Problemi Çözelim:

26 x 4 = 104 kg

Manava toplam 104 kg dut getirilmiştir.


104 – 65 = 39 kg

Manavda satılmayan 39 kg dut kalmıştır.


Çözümü Kontrol Edelim:

65 + 39 = 104 kg Satılan dut miktarı ile kalan dut miktarını topladık.


104 : 4 = 26 kasa

Toplam dut miktarını, kasalardaki dut miktarına böldük. 26 kasa olduğunu bulduk. O hâlde problemin çözümü doğrudur.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s